Megtalált könyvek – UNIVERZUM

Márciusban folytatódik a Megtalált könyvek program-sorozat, a hét témája az Univerzum lesz.

Az emberiséget ősidők óta hajtja a kíváncsiság, hogy megismerje az égbolt titkát. Az ősi civilizációkban a csillagászati megfigyeléseknek fontos szerepe volt, használták naptárnak, majd földrajzi helymeghatározásnak. Az első repülőgép felemelkedése lehetővé tette a levegő meghódítását. A rakéták feltalálása pedig az emberiség legnagyobb felfedezéséhez vezetett, leszállt az első ember a Holdon. De a világűr még számtalan titkot rejt, ami felfedezésre vár.

A világűr csodáinak megismeréséhez különleges könyvek lesznek a segítségünkre, és persze a játékok sem maradnak el.

Készülj fel, mert az űrhajós élete nem csak lebegés a világűrben, egyszerre kell felfedezőnek, pilótának, tudományos kutatónak és karbantartónak lenniük. Szükség lesz szellemi és fizikai képességeidre is, hogy kiálld a próbát.

Farkas Róbert: Első könyvem az univerzumról

A könyv főszereplői egy kíváncsi kis róka és az apukája. A csillagos égboltot kémlelik, mikor a kölyök természetes gyermeki kíváncsisággal kérdezgetni kezdi az öreg rókát. Az apa pedig megpróbál válaszolni. Beszélgetnek a bolygókról, a galaxisokról, a Földünk keletkezéséről. A gyerekek kíváncsiak és ez a minden tudni akarás, létfontosságú, hiszen ezáltal ismerik meg a körülöttünk lévő világot. Nekünk felnőtteknek pedig biztatnunk kell, még ha olyan nehéz téma is bukkan fel, mint az univerzum.

„Egy gyönyörűen illusztrált, gondolatébresztő mese a minket körülvevő világról – a jövő felfedezőinek.” Raffai Péter ELTE Atomfizikai Tanszékének asztrofizikusa

Steve Martin: Legyél te is űrhajós

Minden vágyad, hogy felfedezd a Marsot? Ha igen, mától semmi sem állhat az utadba! Az Űrhajós Akadémián elsajátíthatod mindazokat az ismereteket, amelyeket az igazi űrhajósok is kapnak a kiképzésük során. Megtanulhatod, hogyan vezetik az űrhajókat az asztronauták, miből áll a szkafander, és megismerheted a világűrben végzett kísérleteket is. Az Akadémia elvégzése során, fejlesztheted az űrsétákhoz szükséges állóképességed, de azt is kipróbálhatod, miként termeszthetsz saját űrhajós élelmet. Csatold fel a holdjáró bakancsod, és készülj fel egy életre szóló kalandra!

Majoros Nóra: Bolygóvadászok

Mi kell ahhoz, hogy útra keljünk egy galaxisban? Egy különc milliárdos (igazából csilliárdos), aki fejébe veszi, hogy a pénz helyett a jövőben égitesteket gyűjt. Valamint egy különleges űrhajó, melynek hajtóművét sokáig senki sem képes működésre bírni. Milo, a jóképű csapatkapitány és öccse, Alex egy csupa szív kislánnyal, Palkával és a technikai zseni, földönkívüli-gyanús Delfinnel indul felfedező korútra, mely egy csapásra a túlélésért folytatott küzdelemmé válik, mikor egy féregjáraton keresztül ismeretlen galaxisba csöppennek.

Oszd meg másokkal is:

Vélemény, hozzászólás?